KAK kridter banen op til mere kvindefodbold

Grønlands Boldspilunion, KAK, vil have landshold i futsal og udendørsfodbold. Ambitionerne er at spille med ved internationale turneringer.
kvindefodbold
Der har ikke været udendørslandshold i fodbold for kvinder siden 2019. Foto © : Noah Mølgaard
Skrevet af Noah Mølgaard
03. maj 2024 14:22

Kvindelandsholdet i futsal skal - som omtalt på KNR forleden - på turneringstur til Kroatien i begyndelsen af juni.

Og nu søger KAK også en træner til det kommende landshold for kvinder i udendørsfodbold.

- Vi har i den nye bestyrelse i KAK haft som målsætning, siden vi trådte til, at vi ikke kun skal arbejde for drenge og herrer. Kvinder skal også have ligeværdig behandling fra vores side, siger formand for KAK Kenneth Kleist til KNR.

Det skal være anderledes

Der har ikke været et kvindelandshold i udendørsfodbold siden 2017, og kvindelige fodboldspillere har igennem sociale medier udtrykt, at de føler sig nedprioriteret i forhold til herrerne.

Og den debat har Kenneth Kleist også fulgt med i, men det skal ændres nu.

- Vi vil gerne vise piger og kvinder ude på kysten, at man kan opnå forskellige ting gennem god planlægning. Der har ikke været afholdt officielle grønlandsmesterskaber i udendørsfodbold på grund af for få tilmeldte hold, så håber vi, at vores initiativer motiverer kvinder til at dyrke mere udendørsfodbold, siger Kenneth Kleist.

Der er planlagt grønlandsmesterskab for kvinder i udendørsfodbold i slutningen af juli, hvorefter der vil blive udtaget et landshold, der skal arbejde mod deltagelse i Island Games næste år.

Ny strategi giver penge

KAK har i forvejen et landshold for herrer i både futsal og udendørsfodbold, og det er forbundet med udgifter. Men ambitionen om kvindelandshold skal passe med økonomien.

- Vi har en dialog med Grønlands Idrætsforbund, GIF, om at lave strategi for de kommende fire år, som også passer fint med vores økonomi, forklarer Kenneth Kleist.

- Vi vil på et senere tidspunkt meddele indholdet af strategiplanen, og det er ud fra den, vi har lagt vores kommende planer, siger Kenneth Kleist.

Årsagen til, at KAK nu har råd til også at satse på to kvindelandshold er, at de får tilskud fra Grønlands Idrætsforbund. Hvor stort tilskuddet er, vil Kenneth Kleist dog ikke røbe.