Historisk: Futsaldamer får deres første officielle landskampe

Landsholdet i indendørsfodbold futsal for damer skal til Kroatien i begyndelsen af juni og møde stærke nationer.
Ungdomslandsholdet i futsal har deltaget i turneringer før. Nu bliver det de voknes tur til at måle sig med andre lande. Foto © : Wood Buffalo 2023 Arctic Winter Games
Skrevet af Noah Mølgaard
30. april 2024 07:36

Landstræner i futsal for damer David Bror Janussen har efter grønlandsmesterskaberne i Ilulissat udtaget 16 spillere.

Spillerne skal på en historisk rejse til Kroatien i begyndelsen af juni, hvor de skal spille Grønlands første officielle landskampe i futsal for damer nogensinde. Damerne har hidtil kun været på træningstur i Danmark tidligere uden officielle landskampe.

Truppen til Futsal week for kvinder

Karoline Malakiassen
Maila Clasen
Laila Platou
Manumina Reimer
Aviana Bjerregaard
Arnarissoq Møller
Heidi M. Jensen
Patricia Semionsen
Arnaalunnguaq Møller
Arnaq B. Egede
Freja Frederiksen
Inger Thomassen
Mikkala Tobiassen
Olga Mikaelsen
Emma Thomsen
Regina Mathæussen

Træner: David Bror Janussen
Målmandstræner: Edvard Skade
Fysioterapeut: Arnatsiaq R. Olesen
Repræsentant for KAK: Ungaaq Abelsen

Nu skal de deltage i turneringen Futsal Week. Det er en turnering for landshold, som futsalherrerne tidligere har deltaget i.

- Det bliver vores allerførste turneringstur. Der kan vi først se, hvor vi ligger i forhold til andre nationer, siger landstræner David Bror Janussen til KNR.

Stærke modstandere

Grønlandsmesterskaber i futsal for damer blev afholdt i Ilulissat i april, hvor der var deltagelse fra otte klubber.

- Vi så mange dygtige fodboldspillere under turneringen. Der er flere, der døjer med skader, og som vi ellers havde ønsket at give chancen for at komme sig og tage med på rejsen, siger David Bror Janussen og fortsætter:

- Men der er tidlig afleveringsfrist for navne til vores rejse til Danmark og videre til Kroatien, som vi skal overholde. Derfor har vi udtaget holdet på et tidligt tidspunkt.

Turneringen Futsal Week for damelandshold afholdes fra 11. til 16. juni, og det grønlandske landshold rejser til Danmark i begyndelsen af juni.

De andre lande i turneringen bliver Kroatien, Finland, Marokko og Italien.

- Jeg er begyndt at se de lande på video. Lande som Finland er meget stærke og langt fremme i deres udvikling, og de andre lande har stor erfaring.

- Det er som sagt vores første turneringstur, og det bliver spændende at se, hvor vi ligger i forhold til andre lande, slutter David Bror Janussen.