Slædehundeforening: Man skal passe sine hunde

Formand for slædehundeførerne i Illulissat Ville Siegstad mener dog , at kommunen også har et ansvar i sagerne om dyremishandling.
27. juli 2014 14:57

Det er ikke ok at mishandle sine slædehunde, men kommunen har også et ansvar i sagen om de 19 hunde, der måtte aflives på grund af vanrøgt, lyder det fra formand for foreningen af slædehundeførere i Ilulissat.

- Selvfølgelig er det beklageligt at høre om sådan noget, og jeg er skuffet over det. Man skal passe sine hunde ordentligt. Fra vores forenings side kan vi ikke acceptere, at der ikke bliver taget hånd om hundene. Det er mishandling, og det kan vi ikke godtage, siger Ville Siegstad, der formand for foreningen af slædehundeførere i Ilulissat.

Han forklarer, at det er vigtigt, hundene bliver passet ordentligt, og at manglende mad og drikke kan skade hundene i løbet af ganske kort tid.

- Man bør passe ordentligt på dyr, specielt når det drejer sig om dyr, der står bundet. Man skal holde øje med dem. Hvis man har glemt at give dem mad og vand i bare en dag, kan det få fatale konsekvenser.

http://www.knr.gl/da/nyheder/hundemisr%C3%B8gt-tilladelser-skal-genovervejes

Selvom det endelige ansvar naturligvis er ejerens, så mener Ville Siegstad også, at kommunen har et ansvar i den her sag.

- Der er ikke oprettet steder, hvor hundene kan stå bundet. Kommunen har ikke sørget for det infrastrukturelle, sådan som veje og lignende til områder med hunde. De har bare stillet hundene i udkanten af byen, i sumpområder, der gør det sværere at nå. Blandt andet på grund af det, har kommunen gjort det sværere at passe ordentligt på hundene, siger formand for foreningen af slædehundeførerne i Ilulissat Ville Siegstad.