Lufthavn i Qaqortoq er nu et skridt nærmere

Naalakkersuisuts forslag om, at afsætte midler til anlæg af vej til den planlagte lufthavn ved Qaqortoq er blevet godkendt i Inatsisartus Finans- og Skatteudvalg, og det skaber glæde i Kommune Kujalleq.
Skrevet af Simon Uldum -
17. juli 2014 07:44

- Det er en glæde for Sydgrønland, at vi kommer nærmere til at blive behandlet på lige fod med andre regioners udviklingstiltag inden for lufthavne, og i den anledning vil jeg udtrykke en tak og ros til Naalakkersuisut og medlemme af Finans- og Skatteudvalg, udtaler borgmester Jørgen Wæver Johansen i Kommune kujalleq.

Borgmesteren for Kommune Kujalleq er ikke i tvivl, at det planlagte anlæg af lufthavn vil være til gavn for udviklingen i regionen, og ud over det er han ligeledes glad for, at påbegyndelse af anlæggelse af vej vil give beskæftigelse allerede i dette år, skriver Kommune Kujalleq i en pressemeddelelse.

Kommunen vil hurtigt i gang forberedelserne

- Vi har her i Sydgrønland virkelig brug for alle muligheder inden for beskæftigelsen, derfor er vi meget glad for, at det kommende anlæg af vej, der allerede påbegyndes i dette år, kommer til at gavne vores kommune, siger borgemester Jørgen Wæver Johansen.

LÆS OGSÅ Qaqortoq får sin lufthavn

Med henblik på at kunne påbegynde anlæg af vej til den planlagte lufthavn snarest muligt, stiles der mod at udarbejde hurtigt forskellige forberedelser, siger Kenneth Høegh, Erhvervsudviklingschef i Kommune Kujalleq.