Harald Bianco afløser Maliina i Inatsisartut

Østkysten er igen repræsenteret i Inatsisartut i og med at Harald Bianco er indkaldt som afløser for Maliina Abelsen, der tager orlov fra Inatsisartut for at bestride sit nye job som general manager hos Arctic Winther Games.
Skrevet af Peter Troelsen
17. juni 2013 13:11

-Der er ikke tvivl om, at Maliina Abelsen med hendes lederskab og energi er den rette til at løfte denne opgave. Naturligvis vil vi mangle hende under hendes orlov, men vi vælger at glæde os over Arctic Winter Games og Grønland får en så kompetent og engageret person, som vil kunne gøre projektet vellykket. Vi er stolte af at kunne udlåne hende. Dertil er vi glade for, at Inatsisartut nu igen får et medlem fra Østkysten i og med, at Harald Bianco indkaldes som suppleant, fastslår Kuupik Kleist, der er formand for IA.

Det bliver en meget travl periode for Maliina Abelsen når hun overtager jobbet som direktør hos Arctic Winther Games. Derfor var der heller ikke den store tvivl om at der skulle søges orlov fra jobbet som medlem af Inatsisartut.

-Jeg har valgt at søge orlov, da der er tale om en lederstilling, der kræver en stor arbejdsindsats. Der er dog ikke tale om, at jeg går ud af politik men, at jeg for en tidsbegrænset periode ikke har min politiske kasket på. Jeg tror det bliver sundt for mig, både som politiker og person, at komme ud og gøre mere af det, som jeg har talt om de sidste mange år: forene kræfterne på tværs og løfte i flok, fastslår Maliina Abelsen.