Borgmester: 106 mio. kr. er ikke småpenge

Asii Chemnitz Narup godtager ikke angreb fra Vittus Qujaukitsoq, men peger på, at han jo selv kender tallene.
23. juli 2014 03:04

De økonomiske problemer, der er i Kommuneqarfik Sermersooq, har ikke noget at gøre med den nye udligningmodel, men handler derimod om, at kommunen ikke har styr på sin budgetstyring, så klar er udmeldingen fra Vittus Qujaukitsoq, Siumut.

Den udmelding falder dog ikke i god jord hos borgmester i Kommuneqarfik, Sermersooq Asii Chemnitz Narup, IA.

- Vi mangler penge i dag, fordi vi har brugt dem på at løfte de kommuner, der før sammenlægningen var på fallittens rand.

LÆS OGSÅ Sermersooq har ikke betalt nok til fællesskabet

- Vi har bygget boliger i Tasiilaq og hævet servicen i alle byer og bygder uden for Nuuk. Det er intern udligning, men det holder op, når Naalakkersuisut gør os til landets fattigste kommune, siger Asii Chemnitz Narup.

Stor uenighed

Naalakkersuisoq for finanser og indenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, er langt fra imponeret over Sermersooqs støtte til de øvrige kommuner i landet.

- Kommeqarfik Sermersooq har de seneste år ikke ydet så meget til resten af landet, skønt en stor del af kommunens indkomster kommer fra samfundsejede selskaber, siger Qujaukitsoq til KNR.

Den udlægning af virkeligheden giver Asii Chemnitz Narup ikke meget for.

- Vittus Qujaukitsoq kender jo tallene, så jeg forstår ikke, at han synes 106 millioner kroner er småpenge. I Sermersooq mener vi, det er rigtig mange penge, siger borgmesteren med henvisning til det beløb kommunen sidste år betalte til udligning.