Kommentatorer før Sydkorea - Vi skal tro på en sejr

Det er en svær pulje håndboldlandsholdet er endt i, og chancerne for point blev spået som små. Men efter den første kamp har piben fået en anden lyd.
Danny Brandt og Noah Mølgaard indtager kommentatorboksen, når Grønland løber på banen mod Sydkorea. Foto © : KNR/Mikkel Rasmussen
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
01. december 2023 12:44

Det er blevet kampdag. 

Klokken 15:00 bliver der igen fløjtet op, og håndboldlandsholdet står overfor Sydkorea i DNB Arena i Stavanger til deres anden VM kamp. 

Og faktisk kan man godt begynde at skrue forventningerne op til kampen, mener de to sportskommentatorer Noah Mølgaard og Danny Brandt. 

Der blev nemlig efterladt flere gode indtryk efter kampen mod Norge:

- Vi skal være meget glade for de 11 mål, de første 17 minutter og de sidste to minutter, hvor målmand Nivi Fly brillierede. Det, der lykkedes, var tålmodigheden i spillet, siger Noah Mølgaard og fortsætter: 

- Der var ingen unødvendige fejl. Vi ventede til, chancerne var de helt rigtige. 

Og det bliver bliver bakket op af medkommentator og tidligere landsholdspiller Danny Brandt: 

- Man kan ikke undgå at nævne Ivalu Bjerge, fordi hendes pres og tålmodighed skabte flere chancer mod Norge. 

Men dagens modstander fra Sydkorea høster anderledes ikke mange roser efter deres første kamp. Her var de to kommentatorer nemlig ikke overbevist. 

Sydkorea skuffede

Sydkorea åbnede deres VM mod Østrig, og det blev en tæt affære. Kampen endte med en kneben sejr til Østrig på 30-29, men selvom cifrene viser en lige kamp, var det ikke imponerende spil, Sydkorea viste. 

Jeg var faktisk lidt skuffet over det niveau, Sydkorea viste i den første kamp. De er til at tale med, siger Noah Mølgaard.

Men det betyder ikke, der kan hviles på laurbærrene.

Og særligt én spiller fra Sydkorea skilte sig ud med 11 mål mod Østrig.

- Vi troede, at det var Eon-Hee Ruy, der skulle være den helt store stjerne. Men i den første kamp, var det Sydkoreas nummer 22 Bitna Woo. Hun lavede nogle sindssyge finter. Hvis de bliver stoppet, kan det godt ødelægge deres spil, siger Danny Brandt.

Her er mulighederne

Undervejs i kampen mellem Sydkorea og Østrig lagde de kommentatorer mærke til flere steder hvor landsholdet kan slå til.

- Vi skal udnytte, at de er ikke så store og stærke som Norge. Vi har nogle skytter, der kan skyde udefra for eksempel Lykke Frank Hansen. Forhåbentlig finder hun sit livs form, siger Danny Brandt og fortsætter:

- Playmakerne skal holde presset i gang og prøve at finde hullerne, indtil de er der. Tålmodighed.

Og lykkedes landholdet med deres spil, er der også grund til at skrue forventningerne op:

- Jeg håber, at alle rammer deres højeste niveau. Så tror jeg, at der en god chance mod Sydkorea, siger Danny Brandt.

Som ikke er alene om at tro på et godt resultat:

- Vi skal tro på en sejr. Det er den indstilling, man skal have, når man går på banen til en VM-slutrunde. Det er måske den modstander, vi kan drille mest. Så man skal have sejren som fokusområde, siger Noah Mølgaard. 

Kampen bliver vist på KNR1.