Mindehøjtidelighed for dræbt kvinde: Det føles mørkt i vores lille by

Søndag blev en 65-årig kvinde fundet dræbt i Nanortalik. Den chokerende hændelse har berørt de lokale meget, derfor samledes de i søndags og tændte lys.
- Det er for at være der for hinanden. For at støtte familien og udtrykke vores medfølelse, siger arrangøren bag mindehøjtideligheden. Foto © : Nuka Korneliussen
20. februar 2024 14:20

- Vi er alle mere eller mindre berørt. Det føles mørkt i vores lille by. Byen er så lille, at vi alle sammen kender hinanden.

Sådan siger Nuka Korneliussen fra Nanortalik. Hun arrangerede søndag aften en mindehøjtidelighed udenfor hjemmet af den 65-årig kvinde, som blev dræbt i weekenden.

Hun fortæller, at de tændte stearinlys for at vise deres medfølelse for de pårørende.

- Jeg følte, at jeg måtte gøre noget, så jeg skrev et Facebook-opslag for at få andre med, siger Nuka Korneliussen.

Den chokerende hændelse har berørt de lokale meget, og Nuka Korneliussen håber, at lystændingen har hjulpet.

- Det er for at være der for hinanden. For at støtte familien og udtrykke vores medfølelse, siger hun.

Søndag blev en 65-årig kvinde fundet død på et udendørs areal i byen. Dødsfaldet blev ifølge politiet ”anset som mistænkeligt”. Senere samme dag blev en 27-årig mand anholdt for drabet på kvinden.

Mandag besluttede Kujalleq Kredsret at tilbageholde manden i 28 dage. Han er sigtet for manddrab, men nægter sig skyldig.

Krisehjælp til de lokale

Efter den voldsomme hændelse i weekenden har Kommune Kujalleq åbnet for, at man kan henvende sig til Familiecentret i Nanortalik, hvis man har behov for at snakke med nogen.

Der er åbent for henvendelser hele ugen.

- Det er en chokerende og traumatiserende hændelse for de berørte og for de lokale, siger Tina Abildgaard, som er souschef i socialforvaltningen i Kommune Kujalleq. Hun prøver selv at komme til Nanortalik i løbet af i dag.

- Så skal jeg sammen med mine kollegaer i Nanortalik lave en evaluering og planlægge, hvad der skal ske herfra.

Kommunen opfordrer borgerne i Nanortalik til at benytte sig af krisehjælpen og hjælpe hinanden igennem den tragiske hændelse.