Mand dømt for forsøg på manddrab

En 27-årig mand er tirsdag blevet kendt skyldig i forsøg på manddrab efter et knivstikkeri, men sagen slutter ikke her.
Sermersooq Kredsret har dømt en 27-årig mand skyldig i forsøg på manddrab, efter at han stak en anden mand 11 gange med kniv. Foto © : KNR / Birgitte Kjeldsen
21. februar 2024 10:43

I begyndelsen af denne uge sad en 27-årig mand på anklagebænken for forsøg på manddrab i Sermersooq Kredsret.

Manden var tiltalt for at forsøge at dræbe en anden mand, da han stak ham 11 gange med kniv og kostede ham en punkteret lunge.

Det hele fandt sted 3. juli om aftenen, hvor manden, der blev stukket ned, forsøgte at stjæle hash fra den 27-årige tiltalte.

Kniven var til selvforsvar

Efter to dage i retten, mente kredsretten også, at den 27-årige var skyldig i forsøg på manddrab. Derfor idømte retten ham fire års ubetinget anbringelse i anstalten. Helt som anklagemyndigheden havde påstået.

Det er på trods af, at den tiltalte i retten forklarede, at han brugte kniven for at forsvare sig, og ikke med henblik på at dræbe den forurettede. Derfor ankede manden dommen på stedet.

Anklagemyndigheden er dog godt tilfreds med udfaldet.

- Det er en meget alvorlig sag, hvor en person kunne være afgået ved døden, hvis ikke det havde været for de politifolk, der gav ham førstehjælp.

- Derfor er vi i anklagemyndigheden godt tilfredse med, at kredsretten er kommet frem til det samme resultat, som vi mente.

- Vi er især tilfredse med, at retten i sin afgørelse lagde vægt på bevisførelsen fra politiet og mente, at tiltalte har haft forsæt til at forsøge at slå den forurettede ihjel, sagde anklager i sagen Brian Viholt, efter at der var faldet dom.

Frifindes for forsøg på manddrab

Den tiltalte og hans forsvar mener – modsat anklagemyndigheden og Sermersooq Kredsret – at han skal frifindes for forsøg på manddrab og udelukkende dømmes for vold. Derfor har han anket.

Fordi tiltalte ankede dommen, har anklagemyndigheden derefter modanket sagen til enten skærpelse eller fastholdelse af kredsrettens dom. Derfor anser de heller ikke sagen som afsluttet.

- Af respekt for anket, er det vigtigt at understrege, at sagen ikke er slut med dommen fra kredsretten. Nu skal vi selvfølgelig se, hvordan sagen ender i Landsretten, sagde Brian Viholt.

Indtil sagen skal for Landsretten, skal den tiltalte stadig sidde tilbageholdt.