Medie: Juridisk faderløse starter sag mod staten i landsretten

Gruppen af juridisk faderløse har fået Justitsministeriets tilladelse til fri proces i deres sag mod staten. Sagen skal starte i Østre Landsret.
Klaus Frederiksen er en af de 26 juridisk faderløse grønlændere, som har valgt at stævne staten. Sagen starter i Østre Landsret. Foto © : KNR/Malik Brøns
22. september 2023 10:46

Gruppen af juridisk faderløse grønlændere, som har stævnet staten, springer første retsinstans over og kan starte sagen i Østre Landsret i Danmark. Det skriver Sermitsiaq.AG.

Derudover har Justitsministeriet i Danmark givet grønt lys til, at gruppen kan få fri proces. Det betyder, at staten dækker alle udgifter til sagens omkostninger, herunder salæret til advokaten.

Det gælder også, selv om juridisk faderløse ender med at tabe sagen.

Talsperson for gruppen af juridisk faderløse, Klaus Frederiksen, siger til Sermitsiaq.AG, at beslutningerne er til stor støtte for gruppen.

- Det er meget betryggende for os, at sagen nu er henlagt til behandling i Østre Landsret, for det betyder, at vi kan gå hele vejen til Højesteret, hvis det bliver nødvendigt. Det er også meget betryggende for os, at selv statens administration har formået at give os en meget værdifuld håndsrækning i form af fri proces. 

Foreløbig har 26 juridisk faderløse grønlændere valgt at stævne staten, efter den danske regering har afvist at give en officiel undskyldning for, at gruppen er blevet forhindret i at få viden om deres biologiske ophav.