Døgnrapport: 15-årig sigtet for brugstyveri

Natten til tirsdag har politiet haft travlt, fortæller vagtchefen. Blandt andet er en 15-årig sigtet for brugstyveri af en varebil.
Natten til tirsdag har der 'været gang i den' for politiet, fortæller vagtchefen. Foto © : KNR / Malik Brøns
20. februar 2024 12:29

Det har været en travl nat, lyder meldingen fra Grønlands Politi tirsdag morgen.

- Natholdet har sagt, at der har været gang i den, ligesom i weekenderne, fortæller vagtchef Malik Olesen.

Men det, der springer i øjnene for ham, er en gruppe børn, der er blevet observeret ved Jagtvej i Nuuk i færd med at stjæle en varebil.

- Politiet fik anmeldelsen klokken 04.30 i morges, hvor et vidne observerede flere unger køre fra stedet i en varebil, fortæller Malik Olesen.

En time senere - omkring klokken 05.30 - mødte politiet en mistænkt, der er endt med at blive sigtet for tyveriet af varebilen.

- Der er tale om en 15-årig dreng og en af byens firmabiler, fortæller vagtchefen.

Måske mere end en

Der var flere indvolveret end den 15-årige ifølge vidnet, som ringede til politiet. Men hvor mange andre, der er tale om, har politiet endnu ikke overblik over. Fordi den sigtede er under den kriminelle lavalder på 18 år, bliver drengens værge og de sociale myndigheder i kommunen inddraget.

Mere kan vagtchefen ikke sige om sagen, men han fortæller, at politiet er opmærksom på netop hændelser som den i morges.

- Vi har fokus på unge, blandt andet med brugstyverier af køretøjer. Så hvis der er nogen, der observerer noget mistænkeligt, så må de gerne ringe til os. Specielt, hvis man ser noget om natten eller tideligt om morgenen, fortæller vagtchefen.

Hvis du ser noget mistænkeligt, kan du kontakte Grønlands Politi på 701448.