VIDEO Fyret Air Greenland-medarbejder chokeret

Fredag valgte Air Greenland at fyre 30 medarbejdere som en konsekvens af, at de forventer at miste servicekontrakten på helikopterflyvning i Sydgrønland.
02. september 2014 08:40

En af dem, som står uden arbejde fra årsskiftet, er Steffen Enoksen i Qaqortoqs Heliport.

- Det er da klart, at jeg ikke aner mine levende råd. Det er selvfølgelig en sørgelig nyhed, og vi er utroligt skuffede, for regningerne stopper jo ikke af den grund, siger han til KNR.

Fra byggelykke til chok
Kort før fyringsrunden fik medarbejderne ellers en langt mere positiv besked, da det kom frem, at Naalakkersuisut har afsat mange millioner til en ny lufthavn ved Qaqortoq i finanslovsforslaget for 2015.

- For vi blev optimistiske, da vi fik nyheden om en kommende lufthavn her i byen. Og bare et par dage efter var vi så nede i kulkælderen igen.

LÆS OGSÅ Fyringer undervejs i noget tid

- Det var et chok, vi fik. Jeg har ikke andre ord for det, siger Steffen Enoksen.

Udvikling bremser hussalg
Han har ligesom sine øvrige, fyrede kolleger fået et stående tilbud flytning til en anden by.

- Men det er ikke ligetil at skulle flytte til en anden by. Jeg kan da godt flytte til alle steder med meget kort varsel. Men vi har jo vores bolig. Vi ved ikke, hvad vi skal gøre med huset. Vi ved ikke, om vi kan sælge huset. Især i disse tider.

- Huset kan jo ikke sælges, når der ingen udvikling er her i Sydgrønland.

- Selvfølgelig ønsker vi en anden udvej. Når tingene sker så hurtigt, som de gjorde, er det svært at finde en løsning, siger han.