Stor tilslutning til demonstration mod placeringen af ny Inatsisartut bygning

Kampen for eller imod Aqqaluks Plads i Nuuk som byggested for en eventuel kommende ny Inatsisartut-bygning er spidset til i løbet af weekenden.
Skrevet af Karsten Sommer
25. august 2014 04:31

Efter ugens megen omtale og kritik af Inatsisartut Bureauets husstandsomdelte pjece, samlede modstanderne af planen om at bruge Aqqaluks Plads sig lørdag til en demonstration, der ifølge politiet samlede op mod 1000 deltagere.

LÆS OGSÅ VIDEO For og imod parlament på Aqqaluks Plads

Demonstrationen gik en rundtur i byen med bannere, startende fra Kulturhuset Katuaq og med slutmål på Aqqaluks Plads.

Anonyme husstandsomdeler pjece
Og søndag dumpede der så en lille 4-siders pjece ind af dørsprækken hos Nuuk-borgerne, med overskriften "Bevar Aqqaluks Plads".

Afsenderne er en unavngiven gruppe af personer, der ifølge pjecen ønsker at bevare den omstridte Aqqaluks Plads som den er i dag.

Den anonyme gruppe er desuden grundlæggende imod, at bruge de planlagte 190 millioner til opførelse af en ny Inatsisartut-bygning.

Overrasket over stor tilslutning til demonstration
Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen, er ifølge Sermitsiaq.AG, overrasket over den store tilslutning til demonstrationen, men tilføjer:

- Jeg forstår og respekterer demonstrationens budskab, det er kun godt, at der foregår så megen debat i befolkningen, siger han til Sermitsiaq.AG´s hjemmeside.

LÆS OGSÅ Institutleder: Ikke det rigtige, Lars-Emil

Borgerafstemningen om placeringen er begyndt i fredags på kommunens hjemmeside www.sermersooq.gl og kører frem den 31. august. Alle borgere over 16 år i Nuuk kan deltage.

Og for dem der ikke har adgang til internettet vil der være mulighed for at stemme i borgerservice på rådhuset.

LÆS OGSÅ Aqqaluks Plads-kampagne møder hård kritik