Institutleder: Ikke det rigtige, Lars-Emil

Maria Ackrén, som er afdelingsleder for samfundsvidenskab i Ilisimatusarfik, mener, formand for Inatsisartut, Lars-Emil Johansen, skulle have grebet sit parlaments-forslag anderledes an.
22. august 2014 04:18
Det er svært at bedømme, om Lars-Emil Johansen har overtrådt forvaltningsretten i forbindelse med den udgivne pjece om placeringen af den nye Inatsisartut-mødesal. 
 
- Jeg synes, at der burde have været andre måder at gøre det på. Han kunne for eksempel have afholdt en borgerhøring om sagen, eller have orienteret borgerne om planen tidligere, så der kunne havde været en høringsproces eller noget lignende, siger Maria Ackrén til KNR.
 
Hun havde hellere set, det var blevet stillet som et forslag, så alle partier i Inatsisartut havde fået mulighed for at debattere det, før det blev sendt ud til indbyggerne i Nuuk og offentliggjort på Selvstyrets hjemmeside.
 
 
Medlem for Inuit Ataqatigiit i Inatsisartut Naaja Nathanielsen mener, det er ærgerligt, at Inatsisartut bruger tre millioner kroner for at påvirke befolkningen. Omvendt mener Lars-Emil Johansen, at det er Inatsisartut selv, der har bevilget tre millioner kroner til at informere befolkningen.
 
- De tre millioner kroner er blandt andet dem, vi bruger til information og til alt andet forberedende arbejde, sagde Lars-Emil Johansen til Radioavisen i går.
 
Usikkert om loven er brudt
Om han har overtrådt forvaltningsretten er svært at sige, mener Maria Ackrén.
 
- Som sagt, kan jeg ikke afgøre, om han har gjort noget ulovligt, og om han overtræder sine kompetencer. Men det er klart, at man kan undre sig over, hvad politikerne bruger skattepengene til.
 
- Som politiker har han jo ret til at stille sådan nogle forslag. Men om han i egenskab af formand for Inatsisartut skal komme ud med sådanne sager, er mere tvivlsomt, siger afdelingsleder for samfundsvidenskab i Ilisimatusarfik, Maria Ackrén. 
 
Maria Ackrén gør opmærksom på at, hver en borger eller parti har ret til at komme med forslag, hvor mødesalen kan placeres.