Skarp kritik af høringsproces

Siumut - koalitionen har sendt deres forslag til storskalalov i høring, men en af de helt tunge spillere på det marked Transparency International Greenland (TIG) har helt boykottet høringsprocessen. De mener ganske enkelt ikke, at der er tale om nogen forbedring af loven elle af høringsprocessen.
Skrevet af Peter Troelsen
02. september 2013 12:17

Der vil ikke komme høringssvar fra TIG til det ændringsforslag til storskalaloven, som koalitionen har lavet. I forbindelse med den forrige høringsproces om et storskalalovforslag kom man fra TIG med et længere svar, som blandt andet indeholdt en kritik af høringsprocessen.

-Det nye Naalakkersuisut gik både til valg på og har efterfølgende også gentaget, at befolkningen skulle medinddrages i langt højere grad gennem borgerinddragelse og høringer. Ved seneste ændring af storskalaloven er det blevet tydeligt, at intet ved lovgivningsprocessen er blevet bedre. Tværtimod, forklarer formand for Transparency International Greenland advokat Anders Meilvang.

TGI er af den opfattelse, at hvis man afgiver et høringssvar, så accepterer man den eventuelle forringelse af lovgivningen det måtte medføre, og det vil TIG under ingen omstændigheder. I stedet for har man andre tiltag klar, så man kan forbedre borgerinddragelsen, som man fra TIG´s side er stærkt utilfredse med.

I sidste uge afholdt TIG sammen med bl.a. ICC, WWF og GA en workshop om borgerinddragelse. Det er opfattelsen hos TIG, at den slags tiltag er nødvendige for at borgerne i Grønland kan gennemskue de processer, der foregår hos lovgiverne.