Partii Inuits forslag kasseret – igen

Formanden for Inatsisartut gør det klart, at loven skal man altså følge. Ikke mindst hvis man selv er lovgiver.
21. februar 2014 10:12

 

Partii Inuit har ikke fået optaget et eneste punkt til forårssamlingen i Inatsisartut. Partiets medlem af Inatsisartut Randi Broberg har nemlig ikke opfyldt formkrav til at kunne få sine forslag optaget på dagsordenen. Det skriver netavisen Sermitsiaq.AG

Formandsskabet i Inatsisartut blev færdig med behandlingen af forslag til forårssamlingen i tirsdags.

- Vi har fået at vide, at Randi Brobergs forslag ikke er blevet optaget på dagsordenen, fordi formkrav til at få optaget forslag på dagsordenen ikke er blevet opfyldt, fortæller formanden for Partii Inuit Nikku Olsen til Sermitsiaq.AG.

Radioavisen har været i kontakt med formand for Inatsisartut Lars Emil Johansen. Han bekræfter historien, men gør det samtid også klart, at det ikke kun er Partii Inuit, der har fået afslag. Faktisk har samtlige partier fået afslag på spørgsmål, fordi formandsskabet har vurderet, at de ikke lever op til formkravene.

Det er kravene om, at forslagenes administrative og økonomiske konsekvenser skal være belyst, der har skabt problemer.

Til Sermitsiaq.AG siger formand for Partii Inuit.

- Vi mener ikke, at det er Inatsisartut-medlemmernes opgave at lave økonomiske beregninger. Det er departementernes opgave at lave økonomiske beregninger på de forslag, der bliver stillet til Inatsisartut.

Sådan er loven bare ikke, og derfor finder den udmelding ikke nogen støtte hos Lars Emil Johansen.

- Loven skal følges også selvom man ikke kan lide den. Det gælder ikke mindst for lovgiverne, lyder den klare melding fra formanden for Inatsisartut. 

Ved den seneste samling, sendte Partii Inuit 16 forslag, men kun fire blev godkendt af Inatsisartuts formandskab.