One billion rising, også her i Grønland

I dag er det Valentinsdag, men meget mere alvorligt også dagen hvor verden markerer deres uvilje overofr vold mod kvinder. Verden over er der forskellige arrangementer, hvor der sættes fokus på den vold, der foregår mod kvinder verden over. Denne dag er kaldet ”One billion rising”.
Skrevet af Peter Troelsen
14. februar 2013 09:20

I Nuuk er der forskellige arrangementer. Blandt andet i Katuaq, hvor byens færøske befolkning danser færøsk kædedans for dermed at sætte fokus på det verdensomspændende problem, hvor mænd mener sig berettiget til at udøve vold mod kvinderne.

Også blandt de grønlandske politikere er der fokus på problemet. Doris Jacobsen, der er på valg til Inatsisartut er blandt de politikere, der slår på tromme for at få fokus på problemet.

-Vold er et stort problem, og antallet af dødsfald som følge af vold er fuldstændigt uacceptabelt. Det er på tide, at tilbyde samtaler og gruppeforløb, som over længere periode arbejder med at ændre de voldeliges adfærd til at være ikke voldelig. På den måde kan de voldelige personer lære at reagere mere hensigtsmæssigt, når de havner i svære situationer, hvor de plejer at gribe til vold, siger Doris Jacobsen.