Olsvig: Usikkert grundlag for finanslovsforhandlinger

Formand i Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, har bl.a. fundet sammen med resten af oppositionen på grund af al den polemik, der har været i forbindelse med finanslovsforslaget.
29. august 2014 10:31

- Finanslovsforslaget er et eksempel på dårlig regeringsførelse. Nu ser vi, at der er medlemmer af koalitionspartierne, som har meldt ud, at de ikke vil stemme for.

- Ligesom vi også har set, at man internt i Naalakkersuisut ikke står sammen hverken om finansloven eller om den meget store sag om den midlertidige udligningsreform mellem kommunerne.

- Det er ikke en regeringsførelse, der er tryg for hverken borgere eller samfundet, og vi som oppositionspartierne kan ikke vide, hvad det er for et grundlag, vi har at forhandle på for eksempel her op til finanslovsforhandlingerne, siger Sara Olsvig til KNR.

LÆS OGSå Aleqa til oppositionen: Respekter befolkningens afgørelse

Og formanden for Partii Inuit følger trop.

- Der kommer forskellige udmeldinger omkring finanslovforslaget, blandt andet fra medlemmer af Naalakkersuisut. Ligesom medlemmer af Inatsisartut fra koalitionspartier har meldt ud, at de ikke vil stemme for finansloven.

- Derfor har Naalakkersuisut ikke fuld opbakning, siger Nikku Olsen til KNR.

Hyldest til demokratiet
Det er Siumuts politiske ordfører, Karl-Kristian Kruse, som har meldt ud, at han ikke kan støtte finanslovsforslaget.

Men det er helt i orden, siger Aleqa Hammond.

- I vores parti har vi mod til at kritisere hinanden. Vi har et parti, hvor der er plads til forskellige holdninger. Det er en hyldest til demokratiet. Der er ytringsfrihed, og der er mulighed for at kritisere hinanden, hvis man mener, man kan gøre tingene bedre. Og det skal der også være plads til  

- Et finanslovsudspil er ikke slutresultatet, det er altid et udspil, som skal tilgodese forskellige udmeldinger også fra vores eget parti. Og sådan skal det være, siger Naalakkersuisuts formand.