Aleqa til oppositionen: Respekter befolkningens afgørelse

Naalakkersuisuts formand, Aleqa Hammond, tager til efterretning, at Inuit Ataqatigiit, Partii Naleraq, Demokraatit og Partii Inuit revser den sidende regering og kræver valg.
29. august 2014 09:33

- Det er ikke så længe siden, der var valg, og der talte befolkningen sit tydelige sprog. Den ønskede Siumut i spidsen for at lede Grønland. Det skal man tage seriøst og respektere befolkningens afgørelse.

- Og i den sammenhæng vil jeg gerne sige, man skal have tid til at realisere sine politiske målsætninger, som man har været ude og love befolkningen.

- Om oppositionen er for eller imod kan man kun tage til efterretning, men vi har et mandat fra befolkningen, der sikrer, at vi skal arbejde på at gøre Grønland bedre i dag, end det var sidste år, siger Aleqa Hammond til KNR.

LÆS OGSÅ Oppositionen kræver valg nu

Og Aleqa Hammond står fast på, at koalitionen er godt på vej efter at have siddet i Naalakkersuisut i et års tid.

- Jeg gør ikke dette for at glæde oppositionen, jeg gør det her for den grønlandske økonomi og den samlede grønlandske befolkning, siger Siumut-politikeren og beder oppositionen om at vise storsind.

- Fordi ens parti ikke sidder i regering, så betyder det naturligvis ikke, at alle andre er dårlige. Man bør udvise "largeness" og sige, vi er forskellige partier og forskellige koalitioner, som har forskellige måder at håndtere ting på, og det skal der være plads til.