Motion gavner Piareersarfik-elevers karakterbog

Der skal sved på panden og ømme muskler til, hvis eleverne skal forbedre deres skolegang. Ihvertfald i Piareersarfik Narsaq, hvor fitness og sund mad siden maj 2014 er blevet en del af elevernes hverdag.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
15. september 2014 14:49
"Sport, sund mad og undervisning" er det nye tiltag i Piareersarfik i Narsaq, og det har haft en overraskende postitiv effekt på elevernes karakterbog, oplyser Piareersarfik.
 
- Der er mere sammenhold blandt eleverne. Vi har også lagt mærke til, at eleverne allerede fra morgenen er mere aktive i undervisningstimerne.
 
- Før i tiden havde de svært ved at følge med i timerne og var fraværende, og vi er overraskede og godt tilfredse med resultatet i dag, siger leder af Piareersarfik i Narsaq Josef Petersen til KNR. 
 
God støtte
Ifølge Josef Petersen, har Piareersarfik i Narsaq besluttet sig at indføre aktiviteterne, da de antog, at elevernes højere fysiske aktivitet og sundere livsstil vil øge deres aktive læring i skolen.
 
- Det lykkedes os i Piareersarfik, at få omkring 55.000 kroner til mad og 70.000 kroner til sportsudstyr og brug af sportshallen i tilskud, oplyser Josef Petersen.
 
God indflydelse
Ifølge lederen er eleverne glade for det nye tiltag. En af eleverne, Georg Josefsen, mener at det har haft en god indflydelse på hans indlæring.
 
- Da jeg startede på Piareersarfik, var det altid en kamp at stå op af sengen. Men efter at jeg begyndte at dyrke sport i skolen, har jeg haft meget mere overskud. Jeg er meget glad for det, siger Georg Jensen til KNR.
 
På baggrund af elevernes øgede aktive skolegang har Piareersarfik i Narsaq planer om at fortsætte initiativet næste år.