Martin Møller Grønlands hurtigste nogensinde

Træt, stolt og lidt overrasket kan Martin Møller nu smykke sig med titlen Grønlands hurtigste maratonløber nogensinde.
30. august 2014 15:18
Der blev i dag afholdt maratonløb i Maniitsoq, og med en tid på 2 timer 22 minutter og 23 sekunder satte Martin Møller konkurrenterne til vægs og slog samtid den 
grønlandske rekord.
 
- Jeg var super glad. Jeg havde lidt håbet på det på forhånd, og så startede jeg ret hårdt, og så kunne jeg godt se, ved halvmaraton og ved 15 kilometer tilbage, at det lå rigtigt godt, og så var det ligesom de sidste 10 kilometer, så var det bare fuld kræft på.
 
- Jeg kunne godt mærke jeg løb hurtigt, men det var rigtigt hårdt de sidste 10, men jeg blev bare rigtigt glad, siger Martin Møller til KNR.
 
Han slog altså Janus Eigaards 14 år gamle rekord med 2 et halvt minut. Og kan nu kalde sig Grønlands hurtigste maratonløber nogensinde.
 
Martin Møller gør det også klart, at det er stort for ham, at slå den gamle rekord, og selvom han er blevet hurtigere de senere år, er det stadig lidt en overraskelse for Martin Møller, at han er blevet så hurtig.
 
- Nu har jeg trænet langt bedre de sidste par år, så nu var det pludselig muligt at nå derop. Det er lidt overraskende også for mig, men jeg er rigtigt glad og stolt, siger Martin Møller.
 
På kvindernes side var det igen den nyslåede grønlandsmester Miiti Lynge, der kom først over stregen på 3 timer og 32 minutter og 8 sekunder, hvilket er hendes bedste tid indtil nu.
 
- Det var vældig udemærket. Jeg løb stabilt og holdt tempoet ensartet, fortalte en glad Miiti Lynge til KNR.
 
Det var også Miiti Lynge og Martin Møller, der i begyndelsen af august vandt GM i maraton, så de to har for alvor fået fart i skoene.