Lønudbetaling og for mange bajere gav ballade

Det blev i ugens løb til 45 sager om lovovertrædelser for politiet i Nuuk. Det medførte hele 9 anholdelser. Dels for at afruse fyldebøtter og dels for at sikre deres foreløbige tilstedeværelse i forbindelse med efterforskning af et kriminelt forhold.
Skrevet af Peter Troelsen
04. marts 2013 10:09

Der har været hele 14 husspektakler, hvoraf to af dem var med børn indblandet. Desuden var der 5 berusere, der ikke kunne tage vare på sig selv, 7 tilfælde af vold og gadeuorden og hele 5 tilfælde af hærværk. Endeligt blev 4 personer noteret for kørsel med spiritus i blodet.

Natten til lørdag ca. kl. 0250, bemærkede patruljen håndgemæng mellem 2 personer udfor et af værtshusene. Patruljen forsøgte at berolige parterne, og det lykkedes for den ene, mens den anden forblev aggressiv og modsatte sig kraftigt, hvorfor han blev anholdt. Da han blev ved med at være aggressiv, blev der eksponeret peberspray mod ham, som fik manden til at falde til ro. Manden bragte natten over i detentionen, og efterfølgende morgen blev han løsladt.               

Derudover har politiet oprettet 8 overtrædelse af lovgivning af euforiserende stoffer, og herunder beslaglagt 219,5 gram hash samt 86.600,00 kr. kontanter, der hidrørte fra hashsalg. Særligt nævnes, at lørdag den 2. marts 2012, ca. kl. 04.00 i forbindelse med rutinemæssig kontrol af et køretøj, blev køretøjet eftersat af en patrulje, og forsøgt bragt til standsning, dog valgte føreren at fortsætte uden at standse, og herefter kørt ind i en parkeringsplads og parkerede køretøjet og efterfølgende flygtet til fods, patruljen eftersatte ham til fods og blev han indhentet og anholdt. Pågældende var påvirket af spiritus, udover det, havde manden smidt en genstand under flugten, som viste sig at være hashplade. Manden havde i øvrigt et større pengebeløb på sig, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Senere blev der ransaget på hans bopæl, og der fandt man yderligere større mængde af hash samt større pengebeløb, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Manden er 28 år, og han blev efter afhøringen løsladt og han får senere tidspunkt retsligt efterspil.

Politiet modtog den 02. marts kl. 09.00 anmeldelse om voldtægt af en 55-årig kvinde. Kort efter blev en 49-årig mand anholdt og sigtet. Den anholdte blev næste dag fremstillet for retten i grundlovsforhør, med begæring om tilbageholdelse i 28 dage, da der var mistanke om at den sigtede har begået en grov lovovertrædelse og at vi frygtede at sigtede på fri fod, vil kunne vanskeliggøre forfølgningen af sagen, ved at påvirke vidner eller forurettede. Den anholdte blev af kredsretten tilbageholdt i 9 dage.  Anholdte har kæret kendelsen til landsretten.