Kirkegaard dybt uenig med ICC og WWF

Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kierkegaard er godt og grundigt træt af ICC og Verdensnaturfonden (WWF), der i rapporten "Med Folkets Mandat" skarpt kritiserer - hvad de mener - er manglende borgerinddragelse, når de store råstofprojekter besluttes. Og den påstand kan Kierkegaard ikke lide.
24. september 2013 09:53

I en kommentar i dag i dagbladet Politiken kalder han rapporten for en journalistisk funderet snik-snak rapport, der baserer sine konklusioner på en lang række løse postulater. Og han mener samtidig, at begrebet borgerinddragelse skal forstås bredere.

- Jeg opfatter det også som borgerinddragelse, når råstofselskaberne holder informationsmøder, og når de selv samme selskaber udarbejder diverse rapporter, hvor de er i kontakt med en lang række interessenter, understreger Jens-Erik Kierkegaard. Og han henviser her til kravene om vurderingerne af hvert enkelt råstofprojekts samfundsmæssige bæredygtighed - de såkaldte VSB-rapporter. Af dem skal alle interessenters vurdering af projektet fremgå.

- Og så skal man heller ikke glemme, at alt relevant materiale er offentligt tilgængeligt på Råstofstyrelsens hjemmeside, tilføjer han og siger i øvrigt, at han har inviteret en lang række interessenter - herunder ICC - til at diskutere konkrete forslag om bedre borgerinddragelse.

- Ellers må jeg sige, at det grundlæggende ærgrer mig, at en vigtig grønlandsk aktør som ICC udelukkende vælger at fokusere på alt det negative og helt glemmer at nævne de mange positive fremskridt, der sker på området, skriver Jens-Erik Kierkegaard i sin kommentar i Politiken.