Julebelysningen kan blive en dyr fornøjelse

Det er en god gammel tradition, at man tænder ekstra lys i anledningen af julens komme. Det kan være levende lys eller elektrisk lys. I tilfælde af at man vælger det elektriske lys, så er det en ualmindeligt god ide at tænke sig om, inden man køber lyskæder, julestjerner eller belysning til årets juletræ.
Skrevet af Peter Troelsen
22. november 2012 09:33

Der kan være tale om besparelser på mere end 200 kr. i løbet af december, hvis man køber strømbesparende belysning. Nukissiorfiit anbefaler at man skifter de gammeldags glødepærer ud med sparepærer eller LED-kæder.

At det ikke bare er tom snak, at der bruges ekstra meget strøm i julemåneden viser beregninger fra Nukissiorfiit.  I Uummannaq steg forbruget sidste år fra november til december fra 1,2 mio. kr. til 1,3 mio. kr. Sisimiut oplevede en stigning på 300.000 kr. i det samlede forbrug, Maniitsoq steg med 200.000 kr. og i Qaqortoq var der en stigning på 100.000 kr.

Hvis man gerne vil have hånd i hanke med sit elforbrug i julemåneden, eller i alle andre af årets måneder, så er der en god mulighed for at tjekke forbruget på http://www.nukissiorfiit.gl/dk/kundeservice/tjek_dit_forbrug/