Juaaka er ny formand i den grønlandske forfatterforening

Musikeren og forfatteren Juaaka Lyberth er blevet valgt som ny formand for Den Grønlandske Forfatterforening - Kalaallit Atuakkiortut.
15. september 2014 03:10

Han afløser forfatteren og læreren Hans Anthon Lynge, der trak sig tilbage fra efter 36 års bestyrelsesarbejde i forfatterforeningen. Og han fik selskab af Aqqaluk Lynge, Karl Elias Olsen og Cecilie Vahl, der ikke genopstillede.

De blev afløst af Tupaarnaq Rosing Olsen, der blev valgt som sekretær, mens Sørine Steenholdt blev ny kasserer. Til de øvrige bestyrelsesposter blev Juana Petrussen og Kirstine Kreutzmann valgt.

Medlemskredsen skal udvides
Den nye bestyrelse får blandt andet til opgave, at undersøge muligheden for, at også grafikere, illustratorer og andre, som til daglig arbejde med udgivelser af bøger, kan søge om optagelse i forfatterforeningen.

Samtidig skal bestyrelsen nærmere undersøge muligheden for, at udvide medlemskredsen med andre her i landet bosiddende forfattere, der ikke har grønlandsk som dagligt sprog.

Endelig fik den nye bestyrelse også til opgave, at undersøge muligheden for at oprette et grønlandske litteraturselskab - et debatforum, hvor forfattere, læsere og andre personer med interesse for litteratur kan mødes.