Johan Lund Olsen afløser Sara Olsvig

IA's tidligere landstings- og landsstyremedlem overtager Sara Olsvigs mandat i Folketinget efter hendes valg som ny IA-formand.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
31. maj 2014 17:07

Sara Olsvigs valg i går som ny partiformand for IA efter Kuupik V. Kleist betyder, at hun udtræder af Folketinget for at koncentrere sig om arbejdet som partileder og medlem af Inatsisartut.

Hun afløses i Folketinget af IA's tidligere landsstyre- og landstingsmedlem Johan Lund Olsen, der er suppleant og har varetaget Sara Olsvigs mandat i flere omgange, siden hun blev valgt til Inatsisartut sidste år.

Johan Lund Olsen glæder sig til folketingsarbejdet. En opgave, som han har være forberedt på, siden Sara Olsvig meddelte sit kandidatur til formandsposten. Allerede dengang sagde hun, at hvis hun blev valgt som formand ville hun sige farvel folketingsarbejdet.

- Og der er rigtig mange gode sager og initiativer, som Sara Olsvig har i gang, og de skal selvfølgelig forfølges og gennemføres. Og det er jeg fuldstændig forberedt på. Jeg har et godt og et tæt samarbejde med hende, og det fortsætter vi med, understreger Johan Lund Olsen og tilføjer:

- Men lad os nu se, hvor lang tid tjansen i Folketinget kommer til at vare. Det kunne jo godt være med den politiske situation i Danmark, at der kommer et hurtigere folketingsvalg, end vi egentlig regner med, siger han til KNR.

Folketingvalg vil senest finde sted til september næste år, men det kan også ske tidligere, hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt finder det nødvendigt eller oppotunt.