Iskolde guldgravere er tilbage i Grønland

Det bliver større og vildere i ny sæson af Ice Cold Gold, som endnu engang sætter et meget positivt fokus på Grønland og den grønlandske kultur.
30. juli 2013 10:20

Folkene bag Ice Cold Gold er tilbage i Grønland. Og de glæder sig over gensynes.

- Greenland er muligvis det bedste sted i verden, lyder det fra en af minearbejderne.

David Casey spiller klippet fra årets sæson på sin bærbare computer. Han er ledende producer på showet og fortæller lidt om, hvordan denne sæson bliver anderledes for de amerikanske minearbejdere. 

- Forskellen på sæson ét og to er, at vi gør det større. Vi tager længere væk og vi besøger destinationer, siger han.

Holdet bliver i Grønland til midt i september. De rejser både syd på og slår lejr, ligesom de også skal lede efter mineraler oppe i Diskobugten. En stor udfordring i forhold til sidste sæson.

- Der bliver enormt øde forhold. Det er nemt nok for en fanger at tage rejse ud i ødemarken alene, men at gøre det med flere end 30 mennesker er en udfordring.

David Casey fortæller, at han vil fortælle historien om et moderne Grønland i det 21. århundrede, der tilpasser sig det globale samfund med en pragmatisk plan.

- Og ved at gøre det, er det muligt for os, at vise det land, jeg synes, der er det smukkeste i verden, lyder smigeren fra produceren.

Han fortæller, at Ice Cold Gold blev modtaget ekstraordinært godt i USA. I dag har næsten 15 millioner set showet. Og finalen, det afsluttende afsnit 6 blev set live af en millioner mennesker.

- Det vi lærte, da vi sendte den første sæson i USA var, at der var en overvældende interesse for at lære mere om det grønlandske folk og den grønlandske kultur.

For David Casey er det en drøm at lave en tredje sæson, men det bliver op til seerne at afgøre om det skal på tale.

Foreløbig er første sæson nået til afsnit 3, som sendes i aften klokken 20 på Discovery Channel - hvis man har adgang til den.

Discovery Danmark fortæller at showet er i Top 5 på deres liste over mest sete programmer.