INI får kolde fødder

De utallige protester mod de helt ublu stigninger af a conto betalingerne for varme har fået Boligselskabet INI A/S til at tilbagekalde den 50 % stigning, der var varslet fra 1. juli.
Skrevet af Peter Troelsen
11. juni 2012 08:48

Mere moderate stigninger i betalingen for varme kan nu imødeses fra 1. august, men INI gør kraftigt opmærksom på at der i værste fald kan ventes store efterregninger til næste år, hvis vinteren igen i år bliver kold, streng og langvarig.

-Vi har lyttet til de mange lejere, der har klaget deres nød, og i stedet for at man kunne imødese en stigning på 50 % 1. juli satser vi på en forhøjelse på 10 - 20 % fra 1. august. Så vil vi fremover regulere a conto betalingen hvert halve år, førstte gang fra nytår. Vi håber at vi med vores nye tiltag har taget brodden af de mange klager, og jeg forstår godt de familier, der ikke har så meget at gøre godt med, har været chokerede, fortæller den konstituerede forvaltningsdirektør i INI Birte Kielsen, der fortæller at INI får deres varme fra 138 varmecentraler landet over.

Lejerne kan imødese flere gradvise stigninger i deres a conto betaling, og der er mulighed for at kontakte INI for en individuel opjustering af  a conto bidraget.

Næstformanden for SIK Ujoorsi Therkildsen, der i sidste uge udsendte en særdeles skarp kritik af den handlemåde INI benyttede sig af, er godt tilfreds med at INI nu har besindet sig.

-Det er vigtigt for os at vi, ved hjælp af forbrugernes reaktion, har fået INI til at tænke sig om. Vi har savnet regnskaber fra de enkelte afdelinger. Nu har INI god tid til at kulegrave deres ting, så de kan finde hoved og hale i tingene. Så må vi se om det bliver helt så slemt i fremtiden, mener Ujoorsi Therkildsen, der også er valgt medlem af Lejernes Boligklagenævn, som er nedsat af selvstyret.