Ikke nok grønlændere ombord

Bemandingsreglerne er klare, men ikke alle kan ikke leve op til dem endnu.
27. juli 2014 11:04

Tre af Royal Greenland nye makrelfartøjer lever ikke op til bemandingsreglerne. Det erkender trawlerchef Jens Bisgaard overfor avisen Sermitsiaq.

Reglerne kræver at hele den menige besætningen skal have boet her i landet i to år, mens 60 procent af officererne ombord skal leve op til bopælskravet.

- Vi er klar over, at der er et problem, og at vi risikerer at få en bøde for at have overtrådt bemandingsreglerne. Men vi har gjort meget for at skaffe nok søfolk. Vi må bare erkende, at der ikke går ret mange ledige sømænd ledige med de rette kvalifikationer, siger han til Sermitsiaq.

http://www.knr.gl/da/nyheder/glad-mand-hiver-makreller-ind

Royal Greenland har tidligere været ude advarer mod at det ville blive svært for dem, at skaffe den lovmæssigt bestemte kvote grønlandske søfolk, men Bisgaard er dog optimistisk for fremtiden, og mener, at det fra 2016 vil være muligt at leve op til reglerne.

Han peger ligeledes overfor avisen på, at det jo trods alt er bedre med grønlandske fartøjer, da besætningen ombord betaler grønlandsk skat uanset deres bopæl.