Glad mand hiver makreller ind

"Her er dagens makrelfangst. Vi bliver ved." Det skriver maskinmesteren på én af de store fiskerivirksomheders makrelfartøjer stolt til sine billeder af bugnende makrelgarn på Facebook.
01. juli 2014 14:37

Makrelfiskeriet er gået i gang, bekræfter to af branchens større virksomheder Royal Greenland og Polar Seafood.
 
4 makreltrawlere har de to virksomheder sat i vandet for at fiske deres årskvoter på henholdsvis 20.000 og 18.000 tons. Derudover er der de 10 andre virksomheder, der også skal til at i gang.
 
KNR har henvendt sig til de to største og spurgt, hvor mange nye job makrelfiskeriet vil give, men det lader altså ikke til, at der bliver noget job-boom lige de første par dage.

- Vores to makrelfartøjer Polar Princess og Polar Amaroq er sejlet ud, og vi har ikke haft brug for at ansætte flere endnu, fortæller Anders Brøns, direktør i Polar Seafood.

I Royal Greenland er man stødt på en forhindring, der gør, at de sidste par skibe må vente i havn lidt endnu. Før de kan komme i sving, skal de sidste godkendelser og papirarbejde i forbindelse med omflagning af skibene komme i hus.

Der er også en anden sten i Royal Greenlands maskineri. Det har nemlig været en udfordring at finde den sidste håndfuld kvalificerede ansatte her i Grønland, for fartøjerne er udstyret med specielle sildefileteringsmaskiner, som hverken grønlandske eller danske fiskeriansatte har særlig meget erfaring med endnu.