ICC retter Aleqa

ICC Canada er dyrere end ICC Grønland. Det viser en opgørelse, skriver ICC-formand Aqqaluk Lynge i en pressemeddelelse.
Skrevet af Jette Andersen
24. april 2014 08:37

Formand for naalakkersuisut Aleqa Hammond har i Qanorooq udtalt, at ICC i Canada kun får 4 procent i statsstøtte. Derfor var hun af den overbevisning, at de de 60 procent, som ICC Grønland får, er alt for meget.

Men opgørelsen, som Aqqaluk Lynge er i besiddelse af, viser altså, at ICC Canada får 66 procent af sine midler fra det offentlige. Og er dermed dyrere for canadierne end ICC Grønland er for grønlænderne.

Samtidig viser opgørelsen, at ICC i Grønland er den del af organsationen, der er bedst til at rejse sine egne midler, hvilket Aleqa Hammond ellers også har efterlyst, at ICC i Grønland bliver bedre til.

- Opgørelsen viser, at vi i Grønland ikke er specielt dyre for skatteborgerne. Derfor hænger Naalakkersuisuts argumentation ikke sammen, og vi synes det er på tide, at man forholder sig mere til fakta, inden man blot prøver at lægge vores organisation i graven med voldsomme besparelser, siger Aqqaluk Lynge.

Han fremhæver også, at ICC Grønland selvfølgelig også bruger penge på administration, men det er ikke højere end andre NGO'er.

Herunder kan du se opgørelsen.