IA Ungdom: Uran er et anliggende for hele landet

Den meget aktive ungdomsorganisation IA Ungdom er langt fra uenige med koalitionens måde at gribe uranproblematikken an på. De er indædte modstandere, både af uran og af den måde Naalakkersuisut griber tingene an på.
Skrevet af Peter Troelsen
09. oktober 2013 07:35

De unge IA´forstår ikke naalakkersuisoq Jens Erik Kirkegaards indstilling om en folkeafstemning om emnet i Sydgrønland. De mener det er et anliggende for hele landet og for alle borgerne i Grønland. Derfor skal man ikke nøjes med en folkeafstemning i Sydgrønland.

- IA ungdom vil råde Naalakkersuisut til at se Grønland som en samlet nation, og dermed  anbefaler vi  Naalakkersuisut at tænke sig grundigt om hvordan Naalakkersuisut kan undgå splittelse i befolkningen i vigtige sager der gælder for hele Grønland, fastslår næstformanden i IA Ungdom Jane Petersen.

Jane Petersen og hendes kolleger i IA Ungdom stiller spørgsmålstegn, både ved borgmesteren i Kommune Kujalleq Jørgen Wæver Johansen og KANOKOKAs indgang til tingene.

- IA ungdom spørger borgermesteren i Kommune Kujalleq, Jørgen Wæver Johansen om han ikke mener, at uranspørgsmålet gælder for hele Grønland. Og hvad mener KANUKOKA i. Er det i orden, at kun Kommune Kujalleq bliver inddraget?  Mener KANUKOKA det er rimeligt at enkelte kommuner skal have mere indflydelse end andre kommuner, spørger Jane Petersen retorisk.