IA ungdom: Hvad mener PI egentlig om nultolerance-spørgsmålet?

IA Ungdom undrer sig over de forskellige udmeldinger fra Partii Inuit omkring uran-spørgsmålet.
Skrevet af Simon Uldum -
28. august 2013 02:17

Det er slet ikke til at finde ud af, om Partii Inuit vil støtte en fjernelse af nultolerance til efterårssamlingen, eller om de vil kræve en folkeafstemning. Inuusuttut Ataqatigiit mener at, de to ting er vidt forskellige holdninger, skriver IA Ungdom.

Dermed vil Inuusuttut Ataqatigiit spørge om Parti Inuit har solgt sig til koalitionen, eller om de vil holde fast ved deres løfte som de gav til folket ved sidste Inatsisartutvalg,  nemlig at de ikke støtter en fjernelse af nultolerancen.

Inuusuttut Ataqatigiit er enig med Randi Brobergs udtalelse om at der ikke er nok grundlag for at fjerne nultolerancen. Men vi vil samtidig spørge deres Naalakkersuisoq medlem for boliger, Natur og miljø, Mette Lynge, og ikke mindst Partiets leder Nikku Olsen, om de støtter en fjernelse af nultolerance.

Det er trist at Partii Inuit ikke har fremstillet forslag til Inatsisartuts efterårssamling omkring uranspørgsmålet, selvom Partii Inuit fra starten vidste at Siumut er åben for at fjerne nultolerancen, og interesseret i at udvinde uran som bi-produkt, slutter IA Ungdom.