Grønland skal være center for reality-tv

Manden bag Ice Cold Gold vil bruge sine erfaringer til at lave mere tv fra Grønland. Han mener nemlig, at det må blive lettere.
31. juli 2013 09:03

Håbefulde amerikanere på jagt efter dyrebarer mineraler i Grønlands undergrund. Det er temaet for reality tv serien Ice Cold Gold.

Står det til den ledende producer bag programmet David Casey, så bliver dette langt fra hans sidste program fra Grønland. Faktisk har han planer om at bruge sine erfaringer til at gøre Grønland til et center for reality tv serier.

- Det er min personlige drøm at blive ved med finde ny historier her, og fortælle dem til et meget stort publikum, siger David Casey.

Han ønsker at bruge sine erfaringer fra de første to sæsoner, til at lave mere tv fra Grønland

- Vi vil blive her og hjælpe med at opbygge en vedvarende infrastruktur. For produktionen her må blive lettere, siger David Casey.

Han forklarer, at med alle de logistiske udfordringer, der er her er det enormt vigtigt med gode kontakter. Derfor vil han også gerne give sine erfaringer videre til andre producere, der have gavn af hans netværk.

- Det der er vigtigt for mig er, at starte med at tænke smartere i stedet for at blive ved med at arbejde hårdt, siger produceren.

Direktøren fra Visit Greenland, Anders Stenbakken, er positiv omkring det arbejde holdet bag Ice Cold Gold laver, men han har stadig en nagende skepsis, der bunder i tidligere produktioner.

- Faren ved reality programmer, der arbejder i de her ekstreme universer er, at man tegner et for skræmmende billede af Grønland, siger han.

I første sæson fremstod den grønlandske natur meget fjendtlig, hvilket ifølge Stenbakken er uheldigt, men der lader til at være nye boller på suppen til sæson to.

- Programmet bevæger sig fra at være et farligt Grønland, som nærmest er et mordor, med de her små amerikanske dværge, der skal finde mineraler i det her farlige land. Det kommer til at bevæge sig over til et mere ballanceret billede af landet. Det synes jeg er interessant, siger Anders Stenbakken.

David Casey har dog ikke noget ønske om at tegne et mørkt billede af Grønland. Han vil portrættere landet som et moderne land, der træder ind i den globale verden med en pragmatisk plan.

Han glæder sig også over de positive tilbagemeldinger han har fået. Ikke mindst en ros han fik ved tankstationen Orsiivik i Nuuk.

- Han fortalte, at han aldrig havde set sit eget land portrætteret så smukt. Det er det der betyder noget for mig.

David Casey fortæller i øvrigt, at hans hold har alle de nødvendige tilladelser og lige som sidste sæson bliver alle eventuelle fund afleveret tilbage til myndighederne i Grønland.