GBU har respekt for hash-afbud

Flere fodboldspillere, som skulle have deltaget ved de grønlandske mesterskaber i næste uge, har meldt afbud af frygt for at blive testet positiv for brug af hash.
01. august 2014 13:23

Grønlands Boldspil-Union, GBU, har annonceret, at de vil teste for hash under slutspillet for at komme misbruget til livs. Og det har prompte haft effekt, skriver sermitsiaq.ag.

Og det glæder formand for Grønlands fodboldforbund GBU, John Thorsen.

- Jeg tager det til efterretning og vurderer, at det er det rigtige at gøre, når de enkelte spillere vil beskytte deres klub og selv tage ansvar for, at de ikke udstiller deres klub på den måde, siger formand for GBU, John Thorsen, til KNR.

Tiltrængt tiltag
Han mener, at det er et meget nødvendigt og tiltrængt tiltag.

- Jeg ser det, som om vores signal til fodboldspillerne og befolkningen i det hele taget er blevet taget godt imod, og at man har taget det alvorligt, og det har sådan set også været tiltrængt, siger han.

Thorsen håber, at det nye tiltag kan være med til at bringe fokus tilbage på bolden i stedet for ting, der bestemt ikke har noget med sporten at gøre.

- I de sidste år har overskrifterne jo været hash og alkohol, og det vi jo rigtigt godt kede af, fordi det overskygger det sportslige.

- Så i bestyrelsen har vi bestræbt os på at gøre noget ved det, og nu er resultatet så kommet, og det håber vi bliver taget godt imod af alle, siger John Thorsen.

GM begynder på mandag og kan følges direkte på KNR TV, mens du kan holde dig orienteret på radioen hver aften kl. 18.