Eventyrernes Klub hylder Grønland

Eventyrernes Klub fejrer deres 75 år jubilæum med udgivelsen af deres nye bog 'Magiske Grønland - død og drama på Indlandisen'.
Skrevet af Martine Lind Krebs
24. april 2014 03:14

Bogen, der kom på gaden i går, indeholder bidrag fra 29 både nulevende og afdøde grønlandsfarere, lige fra polarforskerne Peter Freuchen og Ejnar Mikkelsen til journalisten Martin Breum og kokken Nikolaj Kirk.

Grønland har altid spillet en særlig rolle for Eventyrerne Klub, der blev stiftet af selveste Peter Freuchen. Bogen indeholder de vildeste skrøner om isbjørne og isfjelde, fauna og floa, død og ulykker og gavmilde og hjertelige grønlændere, lover forlaget Gyldendal.

I anledning af bogudgivelsen har Eventyrernes Klub i samarbejde med Nordisk Film arrangeret en aften i Grønlands tegn. Den finder sted i Falkoner Bio på Frederiksberg i København. Der vil blandt andet være korsang og trommedans og grønlansk sæl-suaaset ved Nikolaj Kirk. Flere af bogen bidragsydere vil holde foredrag om deres eventyr, som blandt andet omfatter en sejlads gennem Nordvestpassagen i en jolle, en tur over Indlandsisen på ski og arbejdet på et grønlandsk vandkraftværk.