Drab i Qaqortoq

Fredag aften indløb der en anmeldelse hos politiet i Region Syd. Det var en kvinde, der meddelte, at hun havde stukket sin mand, og at hun nu ønskede at politiet kom til lejligheden. Da politiet ankom, var manden stadigvæk i live, men senere på natten afgik manden ved døden.
Skrevet af Peter Troelsen
04. februar 2013 09:32

Manden var blevet stukket i brystet i regionen omkring hjertet, og døde altså senere af sine kvæstelser. Politiet har drabsvåbenet i deres forvaring. Kvinden, der blev fremstillet i kriminalretten lørdag formiddag, er nu fængslet i 26 dage, oplyser politikommissær Bent Ole Kleist fra Region Syd.

Ægteparret havde haft skænderier og uoverensstemmelser inden det tragiske knivstikkeri. Begge var berusede i forbindelse med episoden.

Natten mellem lørdag og søndag kl. 0138 blev politi og brandvæsen i Qaqortoq tilkaldt til brand i en beboelsesblok i Qaava blok 5, hvor der var brand og kraftig røgudvikling i en af lejlighederne.

Alle beboere havde forladt stedet.  Beboerne og de omkringboende blev evakueret og indlogeret andre steder af INI a/s. Lejlighedens stue er totalt udbrændt og andre rum kraftigt røgskadede. Der foretages nu efterforskning i sagen for at finde ud af, hvorledes branden er opstået.

I øvrigt har det været travlhed hos ordensmagten i forbindelse med månedens slutning, herunder husspektakler og berusere og gadeuorden.