Det er "in" at forske i emner om Grønland, som aldrig før!

Således har Grønlands Naturinstitut modtaget hele 42 ansøgninger til en række Ph. D. og Post doc. stipendier, som netop er blevet udbudt.
Foto © : Carsten Egevang/Pinngortitaleriffik
Skrevet af Karsten Sommer
30. april 2013 06:13

Stipendierne er blevet mulige takket være en bevilling på 9,7 mio.kr. fra den danske stats arktiske midler og 2,2 mio. kr. fra Departementet for Uddannelse og Forskning.

Midlerne rækker til i alt fem stipendier, der skal styrke rekrutteringen til grønlandsforskningen og til øget dansk-grønlandsk forskningssamarbejde.

- Den massive interesse med hele 42 ansøgninger viser, at forskning om Grønland er i høj kurs, siger en glad direktør for Grønlands Naturinstitut, Klaus Nygaard.

Han håber at stipendierne vil medvirke til kompetenceopbygning og grønlandske forskningsprojekter indenfor flere områder, end det er tilfældet i dag.

Alle ansøgninger skal nu igennem en faglig evaluering ved de danske forskningsråd, inden en prioritering vil blive foretaget af et tværfagligt sammensat råd i Grønland.

- Denne proces vil tage nogle måneder, og ansøgerne må derfor væbne sig med tålmodighed, beroliger Naturinstituttets Klaus Nygaard.