Demokraterne til Naalakkersuisut: Glemte I ikke noget?

Formand for Demokraterne, Anda Uldum, undrer sig over fordelingen af køn i den netop nedsatte forsoningskommission.
Skrevet af Sandra Meinecke
16. juli 2014 04:33

I går kom den længe ventede offentliggørelse af navnene på de i alt seks medlemmer, som Naalakkersuisut har udpeget til at sidde i Forsoningskommissionen.
 
Medlemmerne blev budt velkommen af Naalakkersuisuts formand Aleqa Hammond i en pressemeddelelse, hvor hun understregede, at de har tilstræbt at sammensætte en alsidig kommission.

LÆS OGSÅ Fravalgte til forsoningskommissionen får også en rolle

Men allerede få timer efter offentliggørelsen blev det første paragraf 37 spørgsmål skrevet. Demokraternes formand, Anda Uldum, undrer sig nemlig over fordelingen af køn i den netop nedsatte forsoningskommission.

Ligestillingslov er ikke blevet fulgt
- Vi har jo en ligestillingslov, som siger, at halvdelen af medlemmerne, der bliver udpeget, skal være kvinder og halvdelen mænd - og så vidt jeg kan se, er der fire kvinder og to mænd, siger formand for Demokraterne Anda Uldum.

Demokraternes reaktion kommer, efter at Naalakkersuisut i november 2013 vedtog et lovforslag, der lyder: kommissioner nedsat af Naalakkersuisut skal være sammensat, så der højest er et medlem mere af det ene køn end det andet. Demokraterne var til forhandlingerne sidste år det eneste parti, der var uenige om indførelsen af kønskvoteringer.
 
- Jeg sender et paragraf 37 spørgsmål til Nick Nielsen og spørger, hvad han synes om udpegningen, når han nu er så varm fortaler for, at det skal være 50/50.

LÆS OGSÅ Så er den længe varslede forsoningskommission nedsat