Borgmester indkalder til krisemøde

Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester Asii Chemnitz har indkaldt samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer til møde om udligningsreformen.
Skrevet af Sandra Meinecke
17. juli 2014 04:43

Her til formiddag holder kommunalbestyrelsen et krisemøde om den økonomiske situation, som borgmester Asii Chemnitz Narup har indkaldt til.

Det sker efter, at det er kommet frem, at Kommuneqarfik Sermersooq står til at miste 56 millioner kroner som følge af den udligningsreform, der skal færdigforhandles til august.

LÆS OGSÅ Udligningsplan millionbet for Kommuneqarfik Sermersooq

Asii Chemnitz Narup har tidligere fastslået, at tabet af de 56 millioner kroner uden tvivl vil kunne mærkes af kommunens borgere.

- For det første skal alle kommunalbestyrelsesmedlemmer kende til det her forslag - og så skal vi diskutere med hinanden, hvilke konsekvenser det vil få, hvis det bliver godkendt, og så ønsker jeg naturligvis også, at kommunalbestyrelsen giver økonomiudvalget bemyndigelse til arbejde videre med de her forslag, fordi de skal være klar til forhandling den 11. august.

Forklarer borgmester, Asii Chemnitz Narup, som altså har indkaldt kommunalpolitikerne til et ekstraordinært møde, som afholdes i dag, torsdag, klokken 13:00.

Skal forbedre sig til afgørende forhandlinger

Her skal kommunalpolitikerne blive enige om, hvordan de vil forholde sig til udligningsreformen. Kommuneqarfik Sermersooq kommer næppe uden om at miste penge, men hvor meget de vil forhandle om, ønsker Asii Chemnitz Narup ikke at udtale sig om endnu.

- Vittus Qujaukitsoq (Naalakkersuisoq for Finanser red.) har indkaldt til den sidste forhandling, og det har han skrevet til os bliver over telefonen den 11. august. Vi skal forberede os til den forhandling, siger Asii Chemnitz Narup.