Borgmester dybt rystet over brev fra Departement for Boliger

Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, er dybt rystet over det brev, kommunen modtog forleden fra departementet for boliger.
Skrevet af Sandra Meinecke
11. september 2014 11:41

- Vi har som offentlige myndigheder - kommune og Selvstyre - en forpligtelse til at gå forrest i forhold til, at leve op til internationale forpligtelser og menneskerettigheder, det fastslår borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, over for KNR og fortsætter:

- Jeg undrede mig grumme og var dybt dybt rystet, da jeg læste det for anden gang. Vi spurgte os selv, om det ikke var en overtrædelse af menneskerettighederne?

LÆS OGSÅ Departementet for boliger bryder menneskerettighederne

- Det havde vi brug for, at få nogle andre øjne på, nogle som havde rigtig meget forstand på det. Derfor bad vi Institut For Menneskerettigheder i København om hjælp. De så på sagen og deres tilbagemelding var meget klar, fortæller borgmesteren.

Et brud på FN's handicapkonvention
Institut fra Menneskerettigheder svarede tilbage, efter at have læst brevet til kommunen fra Selvstyrets Departement for Boliger, og vurderer at der er tale om forskelsbehandling.

Og det er ifølge instituttet et brud med de regler, der gælder for Naalakkersuisuts forpligtelse under FN's handicapkonvention.

Grønlandske Råd for Menneskerettigheder er også rystet
Hos det Grønlandske Råd for Menneskerettigheder er formanden Aaja Chemnitz Larsen også rystet over, at menneskerettighederne ikke bliver overholdt.
 
Hun understreger ligeledes, at det overordnede ansvar for handicappede i Grønland ligger hos Selvstyret og mener, at Departementet for boliger, foruden bruddet med FN konventionen, også fralægger sig ansvaret.

KNR arbejder stadig på at få en kommentar fra Naalakkersuisoq for Boliger, Sivert K. Heilmann.