Børn i Tasiilaq ser verden gennem postkort

En 4. klasse i Tasiilaq modtager lige nu postkort fra hele verden ved hjælp af Facebook. Læreren bag projektet håber at inspirere sine elever til selv at rejse ud en dag.
Et Facebookopslag startede projektet 'Postcards from around the World', og nu har eleverne fra Tasiilaq modtaget post fra alle verdens syv kontinenter. Foto © : Ling Sing Yuen
29. april 2024 15:48

En skolelærer, et Facebookopslag, og et mål om at udvide sine elevers horisont.

Det er ingredienserne bag succeshistorien ‘Postcards from around the World’ i Tasiilaq, der giver skolebørnene i et kig ind i fjerne egne af verden. 

Det er skolelæreren Ling Sing Yuen, der underviser i engelsk på byens skole, som har startet projektet sammen med sine 4. klasseelever for at fortælle dem om verden uden for Grønland. 

Gennem Facebook opfordrer hun folk til at sende klassen postkort fra, hvor end de befinder sig i verden. 

Det har resulteret i, at skoleklassen - siden Ling Sing Yuen skrev sit opslag 13. januar - har fået postkort fra cirka 25 lande og fra alle syv kontinenter.

Håber, de tør drømme stort

Hver gang klassen modtager et postkort, finder de landet, hvor kortet er sendt fra, på verdenskortet og snakker om det.

Alt sammen, fordi Ling Sing Yuen, der selv er fra Malaysia, gerne vil opmuntre sine elever til at drømme stort og vise dem, at verden er meget større end Grønland og Danmark, og at den er fuld af muligheder.

- Jeg vil gerne åbne et vindue til verden for mine elever og fortælle dem, at de kan rejse mange andre steder hen end Danmark, hvis man skal ud og opleve verden, siger hun.

Hun er selv et eksempel på at gribe de muligheder verden giver.

- Jeg er selv opvokset i Malaysia og har undervist i Danmark, inden jeg landede som lærer i Tasiilaq, og nu har jeg været her i byen i tre år, fortæller hun.

Projektet kører fortsat, så hvis du har lyst til at skrive til dem fra et sted i verden, kan det stadig nås.