Per Berthelsen mener IA laver skræmmekampagner

Siumuts politiske ordfører Per Berthelsen går nu kraftigt i rette med det, han kalder skræmmekampagner fra det store parti i oppositionen IA. Berthelsen mener, at de kun ser på de negative aspekter ved at ophæve nul-tolerancen.
Skrevet af Peter Troelsen
03. oktober 2013 10:01

Da IA, Demokraterne og Kandidatlisten sad ved magten, døde debatten om uran her i landet, og ifølge Per Berthelsen er den først genopstået, da Siumut overtog magten og satte sig for at gøre op med nul-tolerancen.

-Et stort flertal iblandt indbyggerne i det område, hvor der var mulighed for at skabe udvikling, beskæftigelse og indtjening, udviste en interesse for at opstarte en udvindings aktivitet i deres umiddelbare nærhed uantastet IA´s ensidige skræmmekampagner omkring uran og uranholdighed, fastslår Per Berthelsen i en pressemeddelelse.

Berthelsen gør opmærksom på, at i en tid med megen fokus på forurening er interessen for etablering af atomkraftværker er stigende. På den baggrund vil der også være brug for de resurser, Grønland har liggende i undergrunden.

Der bliver dog ikke tale om, at man her i landet skal overveje at etablere atomkraftværker. I Grønland fremstilles op mod 80 % af al energi via vandkraft, og der ser Per Berthelsen ingen grund til at ændre. Siumuts politiske ordfører fastslår, at man på ingen mulig måde ønsker at fremme brug af uran til skadelige formål, men gør opmærksom på, at det er nu, vi kan få udbytte af vores undergrund, og derfor er det nu, vi skal reagere.