Aleqa: SAS blokerer for bedre betjening i Grønland

Med sit nej til købet af tre EC155 helikoptere har SAS sat en effektiv stopper for en forbedret betjening af befolkningen i Sydgørnland og i Diskobugten. Det siger formanden for Naalakkersuisut i en kommentar til SAS manglende vilje til at investere godt 100 mio. i andre helikoptere til Air Greenland.
Skrevet af Peter Troelsen
18. juli 2013 09:52

Da SAS i lang tid har ønsket at sælge deres aktiepost i Air Greenland, men ikke har kunnet finde købere til den pris, SAS ville have for deres aktiepost, kan man godt se blokeringen af nyindkøb som en gidseltagning af det grønlandske selvstyre. Her vil man gerne købe SAS aktiepost, men ikke betale hvad SAS forlanger.

-Vi vil gerne hjælpe SAS med at udtræde som medejer, men vi vil ikke vil forhandle med pistolen for panden - det er ingen tjent med, specielt ikke den grønlandske befolkning. Vi vil nu tage kontakt til den danske regering, som er medejer af SAS, for at sikre at vi har en positiv dialog om fremtiden for SAS´ medejerskab af Air Greenland, så vi kan sikre den bedst mulige betjening af passagertransporten her i landet, forklarer Aleqa Hammond.