Døgnrapport: Væltet olietankbil skal bjerges i dag

I går væltede en olietankbil ned af en skrænt i Qaqortoq. I dag fortsætter arbejdet med at få den op, fortæller Grønlands Politi.
Politi og brandvæsen rykkede tirsdag eftermiddag ud til en væltet tankbil i Qaqortoq. Ingen er tilskadekommende, oplyser politiet. Foto © : KNR / Jørgen Semionsen
10. april 2024 08:55

Opdateret klokken 14 med en kommentar fra beredskabet i Qaqortoq.

Omkring klokken 14 i går eftermiddags rykkede både politi og brandvæsen ud til en væltet tankbil nær den gamle kirkegård i Qaqortoq.

Tankbilen var væltet og gledet ned ad en skrænt, oplyser Grønlands Politi her til morgen.

- Ingen er kommet til skade ved uheldet, og der er heller ikke noget olieudslip fra tanken, som brandvæsenet tømte i går, fortæller vagtchef Anette Ostenfeldt.

Ude på ulykkesstedet satte politiet afspærring op, og så er resten af arbejdet op til brandvæsenet.

Bliver bjerget

Tankbilen har stået på ulykkesstedet natten over, men i dag er det meningen, at beredskabet skal forsøge at få den op fra stedet, fortæller vagtchefen.

- Indtil nu er arbejdet gået godt, siger Anette Ostenfeldt, der henviser til brandvæsenet i Qaqortoq for at få yderligere kommentar.

Brandvæsnet oplyser, at de gjorde deres arbejde ude på stedet færdigt i går, så nu er det op til ejeren af tankbilen at fjerne den.

- Og det vil ske i dag, siger Otte Kielsen, der er viceberedskabschef i Kujalleq Kommune.

- Men den bjergning, der skal foregå, er en lang proces, der skal planlægges nøje, og derfor er forberedelserne stadig i gang, siger fortæller han.