Upernavik Seafood får hårde ord af borgmester

Tonen skærpes mellem Qaasuitsup Kommunia og Upernavik Seafood. Det handler det ikke længere om forædling af hellefisk. Nu er det blevet personligt.
Skrevet af Jette Andersen
05. juni 2014 11:52

Ole Dorph, borgmester i Qaasuitsup Kommunia, så gerne at forædling af hellefisk foregik i Upernavik Seafood, som før i tiden. Som det er nu, bliver hellefisken frosset ned og sendt til udlandet til bearbejdelse.

Men det afviser direktør i Upernavik Seafood Flemming Andersen blankt. Han mangler i forvejen folk til sin fabrik, og det ville ikke blive nemmere, hvis forædlingen igen skulle ske i Upernavik.

Her til morgen skærper Ole Dorph så tonen. Nu skyder han skylden på Upernavik Seafood for at være en uattraktiv arbejdsplads.

- Vi har en stor arbejdsløshedspukkel i Upernavik-området, og der er intet samarbejde mellem fiskerivirksomheden på den ene side og befolkningen og ikke mindst fabriksarbejderne og fiskerne på den anden side. Der er intet samarbejde, og der er stor mistillid til hinanden.

Der skal renses ud i klimaet omkring Upernavik for at genoprette befolkningens tillid til virksomheden, mener borgmesteren.

Derfor vil Ole Dorph tage initiativ til en dialog med Flemming Andersen.

- Således at Upernavik Seafood bliver en attraktiv arbejdsplads, hvor folk gerne vil yde en indsats for at de kan blive selvforsynende og ikke blive forsørget af det offentlige som tilfældet er for en stor del af året.

Direktøren for Upernavik Seafood kan ikke genkende det billede, som Ole Dorph tegner.

- Generelt så har vi jo Grønlands bedste medarbejderstab, vi har bare ikke nok. Og det er problemet med at skaffe de sidste, som kommunen hellere skulle hjælpe med i stedet for at modarbejde os.

Han mener heller ikke, at den store udskiftning blandt medarbejderne skyldes dårlig klima i virksomheden.

- Jeg synes, vi har et godt samarbejde, både med vores fiskere heroppe og vores medarbejdere. Der er ingen, der har bekymringer om at komme og fortælle, hvis der er et eller andet.

Så det er ikke på grund af det dårlige klima, at der er en stor udskiftning i din medarbejderstab?

- Det mener jeg ikke, nej.

Flemming Andersen tilføjer, at han vil tage imod dialogen med Ole Dorph med åbne arme, når han giver lyd fra sig.

- Jeg smider ikke nogen på porten, siger Flemming Andersen.