Transparency Greenland er nu ”National Chapter in Formation”i Transparency International

Transparency Greenland startede for 2 år siden som en uformel gruppe, der mødtes for at sætte transparens og anti-korruption på dagsordenen i Grønland. Transparency Greenland nedsatte sig som en forening med bestyrelse i 2011 og blev nationalt kontaktpunkt for den verdensomspændende anti-korruptionsbevægelse Transparency International. De arbejder med at afdække, forebygge og bekæmpe korruption på tværs af sektorer og nationale grænser.
13. april 2013 07:18

Ved at blive ”National Chapter in Formation” er Transparency Greenland rykket et væsentligt skridt tættere på at opnå fuld status som National Chapter i Transparency International. Dette er en omfattende proces, hvor foreningen skal vise sin evne for og engagement over tid til at drive transparens fremad på agendaen i Grønland.

- I Transparency Greenland er vi stolte af nu at være optaget som ”National Chapter in Formation” i Transparency International. Det er en væsentlig anerkendelse af foreningens store arbejde, og det organisatoriske fodfæste, vi nu har opnået siden NGO’ens stiftelse i 2011, forklarer formanden for Transparency Greenland Anders Meilvang.

Samtidigt har Transparency Greenland underskrevet FN’s Global Compact, der er verdens største initiativ for virksomheders samfundsansvar. Global Compact baserer sig på 10 etiske principper – blandt andre ting vedrørende antikorruption – som bringer virksomheder og civilsamfundsorganisationer sammen. Der er derfor et naturligt sammenfald af interesser mellem Transparency Greenland og Global Compact, som Transparency Greenland gerne vil bakke op om.

- Transparency Greenland ønsker at støtte op om samarbejdet i Global Compact, hvis fokus på anti-korruption i virksomhederne har stigende relevans for Grønland i takt med omstillingen til råstoføkonomi, siger Anders Meilvang.