Peter Augustinus er død

En ildsjæl inden for grønlandsk kunst og kultur er død.
Skrevet af Martine Lind Krebs
14. april 2014 09:47

Peter Augustinus var manden bag den milliardstore fond Augustinus Fonden, og samtidig sad han i flere bestyrelser, blandt andet Dansk-Grønlandsk Kulturfond, Arktisk Institut og Det Grønlandske Hus i København.

Peter Augustinus' store kærlighed til Grønland smittede flere gange af på fondens donationer. Blandt andet  Knud Rasmussens højskole i Sisimiut, børn i Tasiilaq, Arktisk Institut og Det Grønlandske Selskab, Ilimmarfik og Nationalbankens forskningsinitiativ Nordlige Verdener har nydt godt af midler fra fonden.

Desuden finansierede Augustinus Fonden flere år den grønlandske stand ved kunstmessen Art Copenhagen.

Direktøren for Det Grønlandske Hus Leise Johnsen takker Peter Augustinus for det arbejde, han lagde for dagen, som bestyrelsesmedlem i huset:

- Hans store arbejde i bestyrelsen har været ualmindeligt konstruktivt og visionært i forhold til husets visioner. Vi har uendeligt meget at takke ham for. Hans arbejde, indsigt og direkte og indirekte støtte til huset igennem en lang periode. Vi er oprigtig kede af at miste en sand ven af huset og af Grønland, skriver hun på vegne af huset og dets bestyrelse.

Peter Augustinus, der blev 69 år, var foruden af være Ridder af Dannebrog af 1. grad. også indehaver af Nersornaat i sølv.