Organisation kritiserer Naalakkersuisut

På trods af, at den nye regering ved præsentationen af sin koalitionsaftale lagde særligt vægt på åbenhed, har det været lidt småt med informationer i regerings første tid ved magten.
22. april 2013 06:21

Transparency Greenland der er en frivillig organisation, som arbejder aktivt for at forebygge korruption og øge åbenhed melder sig nu i koret af kritikere. 

- Vi ser med bekymring på den lukkethed, der har præget Naalakkersuisut siden det bliv valgt, udtaler Anders Meilvang, som er formand for Transparency Greenland.

Organisationen mener, at det er uholdbart, at en række medlemmer af Inatsisartut ikke har registreret sine hverv og økonomiske interesser på Inatsisartuts hjemmeside, selvom ordningen blev indført 1. juli 2011.

- Særligt har Siumuts gruppe næsten konsekvent boykottet ordningen, lyder det fra Transparency Greenland som derfor opfordrer Inatsisartuts nye formand til, at  gøre ordningen obligatorisk, ligesom de mener ægtefæller og medlemmerne af Naalakkersuisut og deres ægtefæller også skal omfattes af ordningen.

I det hele taget efterlyser Transparency Greenland mere åbenhed og opfordrer således Naalakkersuisut til at etablere en åbenhedsordning for dens medlemmers udgifter og aktiviteter.