Op og ned for arbejdsløsheden

I forhold til sidste måned er arbejdsløsheden faldt en lille smule, men i forhold til juni måned 2011 er den steget med 9 % fra 2.425 sidste år til 2.640 med udgangen af juni 2012. Specielt i Nuuk ser det slemt ud, både i forhold til maj måned og i forhold til 2011.
Skrevet af Peter Troelsen
23. juli 2012 13:29

Der er i øjeblikket tilmeldt 663 arbejdssøgende i Nuuk, så hovedstaden står for lidt mere end en fjerdedel af alle arbejdsløse i Grønland. Både nordpå og på østkysten stiger arbejdsløsheden kraftigt, imens der er små fald i Nanortalik og Sisimiut. Alle tal set i forhold til sidste år på samme tidspunkt.

I forhold til måneden før er der kommet 258 personer mere i arbejde, men heller ikke her er der trøst at hente for de arbejdsløse i Nuuk. 87 personer mere i arbejdsløshedskøen er, hvad hovedstaden har oplevet i løbet af juni måned. På positivsiden tæller byerne Ilulissat og Sisimiut, hvor beskæftigelsen er steget relativt fint i den tilsvarende periode.

Hos SIK i Nuuk har man dog ikke haft unaturligt travlt med at tage sig af nye arbejdsløse medlemmer, så de arbejdsløse må være organiseret andre steder.

De nye tal for arbejdsløsheden i grønland kan ses på www.stst.gl